محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

گفتمان با کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در خصوص "عوامل تغذیه‌ای و شیوه زندگی مستعد کننده ابتلاء به سرطان ها"

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، مصرف زیاد چربی ها و روغن ، نمک، قند و شکر، روش نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی، زندگی بی‌تحرک و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب و رعایت نکردن تعادل و تنوع در دریافت غذاهای موردنیاز بدن را از مهم‌ترین عوامل تغذیه‌ای و شیوه زندگی مستعد کننده ابتلا به سرطان ها برشمرد.

زهره حاتمی، کارشناس تغذیه شبکه بهدشات و درمان اسلامشهر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، زهره حاتمی، کارشناس تغذیه شبکه در این خصوص گفت: عادت تغذیه‌ای مصرف زیاد چربی ها و روغن خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان پروستات را افزایش می دهد. مصرف زیاد مواد غذایی پرچرب، خصوصاً چربی های حیوانی ) گوشت قرمز، شیر و لبنیات پرچرب،) در بزرگ شدن پروستات مؤثر است. به‌طور کلی احتمال ابتلا به سرطان با مصرف غذاهای حاوی اسید های چرب ترانس و اشباع و استنشاق مکرر بخارات روغن‌سوخته افزایش می یابد. خطر ابتلا به سرطان معده با مصرف زیاد نمک افزایش می یابد. مطالعات متعددی نشان داده است که غذاهای نمک‌سود شده یکی از علل ابتلا به سرطان معده است. براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت ا گرم در ۱۰۰ گرم یک محصول غذایی بیشتر از  ۱ / ۵ گرم وجود داشته باشد، پرنمک و اگر این مقدار کمتر از ۰ / 3 گرم باشد کم‌نمک تعریف می شود. بنابراین در برنامه های غذایی باید به برچسب مواد غذایی توجه کرد و انتخاب مناسب داشت. 
وی در ادامه در خصوص مصرف زیاد قند و شکر گفت: مصرف زیاد قند و شکر، سمومی را در بدن تولید می کند که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود. خطر ابتلا دیابتی ها به سرطان پانکراس و کولون دو برابر است. مصرف زیاد قند و شکر و بالا بودن قند خون از طریق تأثیر بر توده بافت سینه شانس ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. محصولات غذایی دارای قند افزوده و نوشابه های گازدار یا بدون گاز و سایر نوشیدنی‌هایی که حاوی قند افزوده هستند، در صورت مصرف زیاد خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهند. خطر مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به سرطان پانکراس در زنانی که بیشتر از ۳  قوطی نوشابه در هفته مصرف می کنند در مقایسه با زنانی که کمتر از یک قوطی نوشابه مصرف می کنند ۵۷  درصد بیشتر است. 
حاتمی در خصوص روش‌های نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی به پخت گوشت در حرارت بالا، فراوری گوشت ها (انواع گوشت های دودی شده، نمک‌سود شده و یا اضافه کردن مواد شیمیایی و نگه‌دارنده به آنها در صنایع غذایی مثلاً در انواع سوسیس، کالباس،) تهیه غذاهای سوخته مانند کباب سوخته، جوجه‌کباب سوخته، نان سوخته، ته‌دیگ سوخته، پیازداغ سوخته، سیب‌زمینی سرخ‌کرده سوخته و مصرف غذای طبخ شده‌ای که به مدت زیاد مانده باشد به‌عنوان عوامل مستعد کننده ابتلا به سرطان اشاره کرد.

 

زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *